Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Ερχονται προσλήψεις Λιμενοφυλάκων


Τρόπους για την πρόσληψη επιπλέον λιμενοφυλάκων για την διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών ροών αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας. 
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Oικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, βρίσκεται σχετική εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας για την πρόσληψη 276 λιμενοφυλάκων, ενώ ο υπουργός καταβάλει προσπάθειες και για την προμήθεια σκαφών για το ΛΣ από ελληνικές εταιρείες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Λιμενικό θα προσληφθούν κυρίως κάτοχοι Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτη­ρίου (Τ.Ε.Ε.) Β' Κύκλου (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότη­τα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ περί τις 100 θέσεις θα διεκδικήσουν υποψήφιοι με Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμε­ων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) και ιδιώτες (απόφοιτοι Λυκείου) που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.
 
Επίσης, μελετάται το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα σε εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, προκειμένου να απασχοληθούν ως τεχνικοί στο Λιμενικό και να επισκευάζουν πλωτά μέσα.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει μεταξύ άλλων:
 
 Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγε­γραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτο­λόγια της Χώρας.
 Να μην έχουν υπερβεί το 27ο έτος της ηλικίας τους (δηλ. να έχουν γεννηθεί από την 01-01-1988 και μετά).
 Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
 Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου), με ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου το δέκα (10).
 Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώ­ση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας.
 Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ.
 Να πληρούν τις προϋποθέσεις υγειονομικής καταλληλότητας, που διαπιστώνονται από την Ανωτάτη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτρο­πή (ΑΝΥΕ).
 Οι άνδρες 
υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ. αμφότεροι χωρίς υποδήματα.
  
Πηγές: www.dikaiologitika.gr και  ΕΘΝΟΣ-05/04/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: