Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ! ΤΟ ΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ! ΤΟ ΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ!
Σε μία ακόμη δικαίωση για τα ειδικά μισθολόγια από το Συμβούλιο της Επικρατείας οδήγησαν οι συνεχείς αγώνες της ΠΟΕΠΛΣ μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες. Πλέον η αποκατάσταση της αδικίας,  που υπέστησαν οι Λιμενικοί καθώς και όλοι οι ένστολοι με την περικοπή των αποδοχών τους βάσει των μνημονιακών νόμων, θεωρείται ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Συγκεκριμένα, η  Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε πρόσφατες αποφάσεις του για το σύνολο των Ενστόλων έκρινε, ότι η καταβολή του 50% των δικαιούμενων αναδρομικών βάσει του Ν 4307/2014, στο πλαίσιο μερικής συμμόρφωσης του κράτους με την προηγούμενη απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου, έρχεται εκ νέου σε ευθεία αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος. Επιπρόσθετα αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της φύσεως του επαγγέλματος των Ενστόλων, χαρακτηρίζοντας τους  ως ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ  και με το πολυσέλιδο σκεπτικό του θωράκισε την ύπαρξη και την προστασία των ειδικών μισθολογίων.
Ειδικότερα, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, οι διατάξεις του ν. 4307/2014:
-Αντιβαίνουν στην αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.
-Εισάγουν κριτήρια«οιονεί μαθηματικού χαρακτήρα» και μόνον, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση
-Παραγνωρίζουν την σημασία της αποστολής των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των στελεχών τους, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί σε προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου Δικαστηρίου, με τις οποίες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές του Ν. 4093/12, με αναδρομική μάλιστα ισχύ.
Πρακτικά με την απόφαση αυτή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ το κράτος να επαναφέρει τους μισθούς στο ύψος προ της 1-8-2012 χρονικό διάστημα και θέτει φραγμούς σε περαιτέρω απομείωσή τους. ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ τα ειδικά μισθολόγια από την πιθανή κατάργησή τους. ΟΡΙΖΕΙ τα συνταγματικά δεδομένα πάνω στα οποία θα πρέπει η Κυβέρνηση να ρυθμίσει τα μισθολογικά και ασφαλιστικά  θέματα όσων υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας,ΘΕΤΕΙ  νέα δεδομένα στην πρόσφατη ενιαία και « ισοπεδωτική» ασφαλιστική αντιμετώπισή τους.
Με τις αποφάσεις αυτές, που είναι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ, θωρακίζονται συνταγματικά τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Πλέον ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να μην αναγνωρίσει τα νέα δεδομένα! Δικαιωθήκαμε! Παίρνουμε πίσω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!
Η ΠΟΕΠΛΣ (εκπροσωπώντας τις 18 Ενώσεις της)  είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ συνδικαλιστικός φορέας από το Λιμενικό που προσέφυγε αρχικά στο ΣτΕ κατά των μειώσεων εκτός του γεγονότος βέβαια ό τι είναι είναι η ο μοναδικός Συνδικαλιστικός-Λιμενικός  φορέας που μπορεί και υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις μας εκεί που κρίνονται πολλά ,δηλαδή στον δρόμο του αγώνα κινητοποιώντας εκατοντάδες και χιλιάδες συναδέλφους και όχι μονοψήφιους αριθμούς , και βέβαια μακριά από παρελθοντικές συνδικαλιστικές λογικές  με τις οποίες κάποιοι  διαπραγματεύονται  φωτογραφικές διατάξεις για τον εαυτό τους.
Η νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ αποδεικνύει καθημερινά ότι παλεύει για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι :
‘  ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ’

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ          ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: