Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Ορθή ενημέρωση σχετικά με τον Εντοπισμό αλιεύματος υπολειπόμενων διαστάσεων και κατάσχεση τους στο Κερατσίνι


Συνέχεια και ορθή ενημέρωση σχετικά με την ανάρτηση μας (δελτίο τύπου ΓΕΜΜΕ):Εντοπισμός αλιεύματος υπολειπόμενων διαστάσεων και κατάσχεση τους στο Κερατσίνι

Τα γεγονότα με την σωστή χρονολογική σειρά, έχουν ως εξής:

Στον λιμένα Νάξου, επιχείρησε να επιβιβαστεί στο HIGH SPEED 4 φορτηγό ψυγείο Ι.Χ. πέντε λεπτά πριν τον απόπλου του πλοίου. Αυτή η "πονηρή" κίνηση του οδηγού του φορτηγού, έγινε με σκοπό την αποφυγή του ελέγχου από τους συναδέλφους μας της Νάξου. Οι συνάδελφοι μας όμως, διενέργησαν δειγματοληπτικό έλεγχο στο φορτηγό. Σε τρία (03) φελιζόλ με γοπάκι που έλεγξαν, διαπίστωσαν οτι ήταν μικρού μεγέθους. Λόγω του επικείμενου απόπλου του πλοίου, δεν κατέστη δυνατός ο ολοκληρωτικός έλεγχος του φορτηγού, αλλά ειδοποιήθηκαν σηματικώς και τηλεφωνικώς οι Λιμενικές Αρχές Πάρου (ενδιάμεσος σταθμός του πλοίου) και Πειραιά, για το εν' λόγω φορτηγό όχημα και το φορτίο του. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο οδηγός στο Κερατσίνι από συναδέλφους μας του Γρ. Αλιείας και του Β' Λ/Τ Κερατσινίου και να κατασχεθεί το αλίευμα.

Το εύλογο ερώτημα μου, είναι γιατί στο Δελτίο Τύπου του ΓΕΜΜΕ, δεν αναφέρεται πουθενά το Λ/Χ Νάξου, αφού χάρις σε αυτούς προήλθε η κατάσχεση των 450 κιλών γόπας μικρού μεγέθους;

Άλλη μία κατάσχεση αλιευμάτων μικρού μεγέθους και συγκεκριμένα εξήντα (60) κιλών γόπας έγινε στην Αμοργό, εντός του BLUE STAR ερχόμενο από Αστυπάλαια. Η κατάσχεση αυτή των αλιευμάτων, επήλθε ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες του Λιμενάρχη Νάξου με τους συναδέλφους του Υ/Χ Αμοργού. Για αυτό το περιστατικό - συμβάν - επιτυχία - όπως θέλετε πείτε το, Δελτίο Τύπου δεν βγήκε ποτέ και ας βγαίνουν Δελτία Τύπου για πολύ ασήμαντα συμβάντα ή ακόμα και για κατασχέσεις ιχθύων λιγότερων κιλών.

Μήπως ενοχλεί πολλούς η δραστηριότητα του Λιμενάρχη Νάξου και θέλουν να υποβαθμίσουν το έργο του ιδίου, αλλά και των λοιπών συναδέλφων μας;

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στον Λιμενάρχη Νάξου, ο οποίος από τον περασμένο Αύγουστο που ανέλαβε καθήκοντα Λιμενάρχη, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι έλεγχοι, η αστυνόμευση, οι παραβάσεις (βεβαιώνονται αλιευτικές παραβάσεις μετά από πολλά χρόνια), η πρόληψη (διενέργεια αλκοτέστ) αλλά και η καταστολή οποιασδήποτε μορφής έκνομης πράξης και ενέργειας. Δεν είναι μόνο η όρεξη για δουλειά και το έργο που παρουσιάζει, αλλά λαμβάνει της εκτίμησης και της στήριξης όλων των συναδέλφων που Υπηρετούν στο Λ/Χ Νάξου.

Συνάδελφοι και κ. Λιμενάρχη της Νάξου, συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο. Εμείς θα προβάλλουμε το έργο σας και θα είμαστε δίπλα σας.

thalassodarmenos

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας συνάδελφοι του κοστα γκαρντα μπράβο σας που δεν κρυφτήκατε απλά πίσω από ένα δελτίο τύπου και προβάλλετε ακριβώς το πως έγιναν τα γεγονότα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κύριοι συνάδελφοι, πιστεύω ότι από την μια κακώς δεν σας μνημόνευσαν στο δελτίο τύπου, αλλά από την άλλη, θα πω ότι κακώς τον αφήσατε να φύγει, αφού είχατε ένα αδίκημα στα χέρια σας, για το οποίο θα έπρεπε να κάνετε πιο λεπτομερή έλεγχο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αφήσατε αυτό το αδίκημα και την μεγάλη αυτή επιτυχία να πάει σε άλλη Λιμενική Αρχή? Αν αυτός υποψιασμένος τα πέταγε στην θάλασσα, δίνοντας κάτι σαν δωράκι σε κάποιους ναύτες του πλοιου τι θα λέγατε σήμερα? Εγώ νομίζω ότι από την μια έπρεπε να σας ανφέρουν ως ότι δώσατε την πληροφορία κι από την άλλη να σας κατσαδιάσουν ΑΡΚΕΤΑ που σκεφθηκατε μόνο μην χάσει το πλοίο αυτός ο εγκληματίας των θαλασσών μας.
Εγώ πάντως σαν συνάδελφος ο οποίος είμαι κάπου στις Κυκλάδες θα ήθελα μια απάντηση...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Λιμεναρχη λοιπον...αλλα γιατι τον αντικαθιστά η Διοίκηση;;;
Τι συμβαίνει στα νησιά μας κυριοι συναδελφοι;
Oποιος θέλει μετάθεση γίνεται ΄΄κυνηγός΄΄ και οποιος θελει την παραμονη γίνεται ΄΄παρατηρητης΄΄;;; Θα δειξει συντομα...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη Νάξο μπράβο και στο Κερατσίνι. Όλοι μαζί με συνεργασία. Μην αρχίσουμε τους ανταγωνισμούς τώρα... Πάντως και το πειρατικό έβγαλε πολύ αργότερα από σάς, αυτά ακριβώς που λέτε. Έτσι είναι η σωστή ενημέρωση και απαιτεί πολυφωνία. Όχι όπως τόσο καιρό που πιστεύαμε ότι μας έλεγε το πειρατικό. Γράψατε κάτι εσείς και το έψαξε και το πειρατικό. έτσι είναι και το σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε συνάδελφοι είστε καλά; Μπράβο στην Νάξο μπράβο στο ΚΛΠ κι από δω κι από κει; Μα δεν μπορώ να καταλάβω τι κόντρα ξέσπασε μεταξύ μας τώρα κι όχι τίποτε άλλο καθόμαστε και γινόμαστε και ρεζίλι στο πειρατικο του κάθε δημοσιογραφισκου!
Περιμένουμε τώρα να μας τα πει η Χροστοδουλιδου η ανεργη δημοσιογράφος που κανείς δεν μπορεί να ξέρει από που αντλεί το εισόδημα της μιας και είναι ανεργη!
Έλεος μπράβο και στα 2 λιμεναρχεια και φάουλ αφ ενός της Ναξου που δεν σταμάτησε το γαιδουρι αυτό αφ ετέρου του ΓΕΜΜΕ που δεν ανέφερε ότι η πληροφορία ήταν της Νάξου.
Αλλά εγώ θα πάω και παρακάτω και θα ρωτήσω αφ ενός την Νάξο γιατί άφησε το φορτηγό να φύγει κι αρκέστηκε στο σήμα κι αφ ετέρου γιατί το ΓΕΜΜΕ δεν ανέφερε την πληροφορία της!
Αν κάποιος μπορεί ας με πληροφορήσει.
Στην τελική δεν φταίει το ΚΛΠ γι αυτό, αφού οι συνάδελφοι εκεί έκαναν αυτό που τους είπε η Ναξος.
Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω να μην δημιουργούνται σντιπαθειες μεταξύ λιμεναρχειων γιατί το πειρατικο γλυφει εκεί που τρώει...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο εν λόγω κος Κερας είναι αρκετά γνωστός στους κύκλους της Ναξου ώστε να ριψοκινδυνεψουν να αφήσουν το φορτηγό του έξω από το πλοίο;
Δεν μου κάθεται λογικό να έδωσε κάποιος νοημων την εντολή να μπει ένα φορτηγό σε ένα πλοίο όταν κουβαλά έστω και μικροποσοτητα γονου.
Ψαχτε το κύριοι συνάδελφοι κι αφήστε τα πολλά μπράβο!
Γιατί έτσι θα γίνει εδώ μέσα όπως στο πειρατικο!

Ανώνυμος είπε...

παρακληση στους σχολιαζοντες που εχουν αποριες και ζητουν διευκρινησεις.. να αναφερετε στα σχολια σας ποσους τετοιους ελεγχους εχετε πραγματοποιησει εσεις οι ιδιοι και ποσα εχετε κατασχεσει και ποσα δρομολογια εχετε σταματησει( δεν αναφερομαι σε τι ιδιαιτερες συνθηκες επικρατουσαν στο λιμανι, ποσοι ηταν οι συναδελφοι, αν ειχαν αλλα περιστατικα,κοσμο να περιμενει φασαριες κτλ για τι δεν τα ξερω).. για να μας λυνονται κι εμας οι αποριες που σας διαβαζουμε... ξερολες για τις αλλες υπηρεσιες εχετε γνωμη, για τις δικες σας ειν ολα τελεια..

Ανώνυμος είπε...

Παραδεχτειτε οτι εφόσον υπήρξε κι εντοπίσθηκε αδίκημα δεν το στέλνουμε σε άλλη λιμενική αρχή εκτός κι αν δεν γνωρίζουμε....
Επιπροσθέτως έμαθα οτι όταν ξεκινάς κατι το τελειωνεις διαφορετικά δεν το ξεκινάς!
Και στο φιναλε μόνο η Νάξος έχει επιβατική κίνηση; Το Α ΛΤ του Τζελεπη τι έχει;

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να καταλάβω προς τί οι διαξιφισμοί μεταξύ Νάξου και Πειραιά. Διαβάστε καλά ρε συνάδελφοι το άρθρο του θαλασσοδαρμένου!
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι οτι φταίει ο Πειραιάς που δεν έβαλε στο σήμα προς ΓΕΜΜΕ την πληροφόρηση από Νάξο. Αν την 'εβαλε τοτε έχουμε για ακόμα μια φορά φάουλ από γεμμε για πολλοστή φορά.
Από εκεί και πέρα το άρθρο εκθειάζει το έργο του Λιμενάρχη Νάξου που και εγώ ακούω τα καλύτερα (υπηρετώ Νότια Ελλάδα) και οτι κάποιοι θέλουν να τον φάνε και αυτό είναι άδικο.

Ανώνυμος είπε...

παντως εγω που ειχα παει ναξο διακοπες ειχα δει το λιμενικο να περιμενει στο πλοιο με ενα χαρακα στο δεξι και μια ζυγαρια στο αριστερο.. και με ειπανε οτι μια φορα που ηταν ερωτευμενος ο λιμενικος και τα ειχε ξεχασει δεν αφησε το καραβι να φυγει για να πεταχτει να τα παρει και να ζυγομετρησει.. και με ειπανε μαλιστα οτι αφησε το καραβι να φυγει με τα απο μιση ωρα.. ναι μα το θεο ετσι εγινε.. βεβαια δειγματοληπτικος ελεγχος που παιρνεις λιγα να ελεγξεις δε με ειπανε τι ειναι... αλλα εγω σα ξερολας που ειμαι ξερω... βεβαια οτι δεν εχω κανει τετοιο ελεγχο ποτε μου δε σημαινει κατι γιατι ειμαι ο καλυτερος κι εχω γνωμη για τα παντα.. μπραβο μου.. ασχετα βεβαια που για οτι γινει παιρνω τηλ να ρωτησω αλλους..

Ανώνυμος είπε...

που κολλαει του τζελεπη στο κερατσινι παν τα ψαρια.

Ανώνυμος είπε...

Ας αφησουμε τα σχόλια με τους ελεγχους στις προβλητες! Οποιος δουλευει Κυκλαδες το καλοκαιρι δεν προλαβαινει να κανει ελεγχους την ωρα του καταποπλου των πλοιων! Δειγματοληπτικα μερικες φορες και σε πλοια που δεν εχουν πολλη κινηση, εκτος αν στειλει ο Λιμεναρχης κλιμακιο απο τογραφειο αλιειας για ελεγχο. Μια στις τόσες ασχολουμαστε με τα ψαρια, μαζι κιεγω!!! Βεβαια στη Ναξο και στην Παρο συγκριτικά με τα άλλα κυκλαδονησια εχει πολλους μεγαλοψαράδες και γινεται εμποριο και διακινηση με πλοια.
Οσο για τον Λιμεναρχη ΝΑΞΟΥ , μηπως θέλει ο ιδιος να ΄΄φαγωθει΄΄ για να φυγει απο το νησί και τους κυνηγαέι;;;
Ειναι παλια η τακτική και την ξερουν και οι μπίντες!!! Ακουσα και δεν ξερω αν αληθευει, οτι προοριζουν για αντικαταστατη του κάποιο συνάδελφο ΑΞ απο άλλο νησι των Κυκλάδων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

I am not a number, I am a free man

Εξουδετέρωση νάρκης στην Επανομή

Με ότι μπορούμε, είμαστε όπου μας χρειαστούν